Retirada del suport a la crida a projecte per a la identitat corporativa del Centre del valencià d’estudis i conservació del patrimoni del cómic

Compartir

Des d’APIV – Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV volem manifestar la retirada del nostre suport a la convocatòria de crida a projecte organitzada pel Servei d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València per a l’encàrrec de la identitat corporativa del «Centre valencià d’estudis i conservació del patrimoni del còmic», adherint-nos als criteris dels nostres companys de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana – ADCV.

Des de fa uns anys, APIV no participa en convocatòries de crida a projecte d’identitat corporativa per considerar que la selecció de la persona idònia per aquest tipus d’encàrrec ha de recaure en els professionals del disseny, màxims coneixedors de les particularitats del seu treball. Així i tot, vàrem acceptar participar en aquesta convocatòria de manera excepcional per tal d’expressar amb aquest gest el nostre suport a la creació del Centre valencià d’estudis i conservació del patrimoni del còmic; una notícia que vàrem celebrar, i un projecte al qual, novament, oferim la nostra mà amb esperit de col·laboració.

Tanmateix, pel que fa al procés i a les bases d’aquesta crida a projecte, després de parlar amb els companys i companyes d’ADCV i conéixer la seua decisió de retirar el seu suport puntualment a aquesta convocatòria, i atenent a les seues motivacions en tant que coneixedors d’aquest tipus d’encàrrec, hem decidit prendre la mateixa decisió atenent a les observacions per ells assenyalades:

-L’encàrrec no està ben definit: falta concretar quantitat i tipus de peces i formats, entenent que, com que no s’especifica el detall i l’envergadura del treball, no es pot pressupostar adequadament.

– Els terminis no són realistes i no garanteixen el correcte desenvolupament del procés de disseny, sobretot si el que es desitja és tindre un bon resultat.

Per aquests motius i com a associació que defensa les bones pràctiques i els drets i els interessos del sector professional de la il·lustració gràfica i el còmic, ens veiem en l’obligació de retirar puntualment el nostre suport a aquesta convocatòria. Sabem que els condicionants que han portat a aquest desacord estan relacionats amb factors que tenen a veure amb els temps de l’administració i no amb una mala fe o una falta de sensibilitat; simplement no ens sentim còmodes amb aquest procés i decidim desmarcar-nos.

Així mateix, volem expressar que estem ben segurs que la intenció i la predisposició d’aquest Servei de l’Ajuntament de València és la de millorar en cada convocatòria amb atenció a les veus dels col·lectius professionals. És per això que deixem constància de la nostra voluntat de continuar col·laborant en pròximes convocatòries relacionades amb la il·lustració gràfica i el còmic.

Compartir