Loopy Teller Studio

Irbubo

Raquel Montero

Marta Torres

Elio Hellín

Mario Barrachina

Marina Álvarez-Dardet

Paulapé

Virginia Lorente

Javier Bonillo

Natalia Torres

Xulia Vicente

Imatge APIV 2024 (Luna Pan)

L’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV és una associació sense ànim de lucre que defensa els drets i interessos de les i els professionals de la il·lustració gràfica valenciana en particular i del conjunt de la professió en general.

Refundada en 1997 (després de la seua fundació en 1989), treballa per la defensa, la visibilització i la dignificació del sector gràcies al suport dels seus vora 200 associats/ades.

APIV és sòcia fundadora de la Federació d’Associacions d’Il·lustradors Professionals – FADIP i impulsora de l’European Illustrators Forum – EIF junt amb altres associacions homòlogues de diferents països europeus, també és membre del patronat de la Fundació pel Llibre i la Lectura – FULL.

Sobre APIV

Quins són el seus objetius?

  • La visibilització i divulgació de les característiques de la professió i de les bones pràctiques.
  • La defensa dels drets d’autor i de la propietat intel·lectual.
  • La difusió del treball dels nostres socis i sòcies.

Quines accions i activitats duu a terme?

  • Comunicació: informació d’interés (beques, convocatòries, crides a projecte, tallers, agenda cultural…) a través de les xarxes socials i d’un newsletter especialitzat. Espai de fòrum de consultes i intercanvi d’informació.
  • Difusió: apartat web de dossiers amb el treball dels nostres socis i sòcies. Assistència i acompanyament a esdeveniments i fires nacionals i internacionals relacionats amb la il·lustració gràfica.
  • Assessorament legal i laboral: atenció presencial, telefònica o via email per a socis i sòcies. Acord de col·laboració amb un bufet especialitzat. L’esperit d’APIV és d’autoformació i de suport mutu: compartim els nostres coneixements perquè cada vegada més persones puguen estar informades dels seus drets i assessorar-se mútuament.
  • Gestió cultural: organització de tertúlies, xarrades, tallers i exposicions. Mostra anual col·lectiva en la Fira del Llibre de València. Organització de Baba Kamo Festival i fira del llibre il·lustrat.
  • Publicacions: edició i/o col·laboració en estudis i informes com el Nou llibre blanc de la il·lustració gràfica a Espanya, catàlegs d’exposicions i altres publicacions i recursos pràctics.
  • Col·laboració: diàleg fluid amb diverses associacions afins, administracions i institucions públiques i privades.

Com funciona APIV?

L’associació es reuneix en Assemblea General una vegada a l’any, moment en el qual es fa balanç de l’any anterior, es discuteixen les línies d’actuació, els recursos econòmics i es prenen decisions importants per al funcionament. És el moment en el qual es constitueix la Junta directiva, oberta a la participació de totes aquelles persones que així ho desitgen.

La Junta directiva està formada per un/a president/a (que es tria democràticament cada dos anys en Assemblea General), un/a vicepresident/a, un/a tresorer/a, un/a secretari/ària i diversos vocals, encara que, en la pràctica, es tracta d’un grup de treball horitzontal i participatiu. Es reuneix una vegada al mes i és el major òrgan de presa de decisions després de l’Assemblea General.

Existeixen a més diferents grups de treball dividits per àrees temàtiques relacionades amb les activitats culturals que desenvolupem al llarg de l’any.

Actualment, APIV compta amb un treballador contractat que s’ocupa de la gerència i la coordinació tècnica de l’associació així com del seu funcionament diari.

Què pots fer tu per APIV?

Qualsevol soci/sòcia que ho desitge pot formar part de la Junta directiva, comprometent-se a l’assistència a la reunió mensual.

En el cas que no puga comprometre’s a formar part de la Junta directiva, sempre pot participar en un o diversos grups de treball, dividits per àrees temàtiques i als quals qualsevol pot apuntar-se, proposar les seues idees, aportar les seues opinions i organitzar activitats i iniciatives d’interés relacionades amb la il·lustració gràfica. La pertinença a aquests grups de treball no requereixen d’una constitució formal, per la qual cosa pot ser continuada o per a una activitat concreta, en la mesura de les possibilitats de cada persona.

A més, participar i assistir a les activitats que realitzem o en les quals col·laborem és una magnífica manera de mantenir-nos en contacte, conéixer a altres professionals i intercanviar informació i experiències que ens permeten formar-nos contínuament i que ens fan més fortes com a col·lectiu.