«Si és que hi ha cases d’algú»: 54 il·lustracions pel dret a un habitatge digne

Compartir

«Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que genere l’acció urbanística dels ens públics».

Article 47 de la Constitució espanyola
Desnonaments, gentrificació, especulació immobiliària, lloguers inassequibles… Per a una gran part de la ciutadania, l’accés a l’habitatge s’ha convertit en un niu de violències que dificulten la seua trajectòria vital. De fet, segons alguns estudis, i d’acord amb les últimes dades publicades per l’INE el 2013, existeixen vora 30.000 persones sense llar i al voltant de 3,4 milions d’habitatges buits en tot el territori estatal. En aquest context, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV ha convertit el dret a un habitatge digne en el protagonista de la seua tradicional exposició col·lectiva de la Fira del Llibre de València, que enguany es celebra del 14 al 24 d’octubre als Jardins de Vivers.

Amb el títol «Si és que hi ha cases d’algú» i cartell  de Luis Galbis, aquesta mostra recull les il·lustracions de 54 socis i sòcies d’APIV i es podrà visitar de 14 al 24 d’octubre a  la carpa de la Generalitat Valenciana dins del recinte firal. Igualment, l’acte d’inauguració tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre a les 13.00 h.

Conscients de la responsabilitat social i política que tenen els professionals de la il·lustració, des d’APIV es busca reflexionar d’una manera àmplia, crítica i reivindicativa sobre el dret a un habitatge digne i sobre les actuacions polítiques i empresarials que dificulten l’accés al mateix per part de la població. Així, les 54 il·lustracions que integren la mostra ens donen la benvinguda i ens conviden a passar a casa nostra… si és que hi ha cases d’algú.

Les violències masclistes, el drama dels refugiats o la Llei Mordassa han sigut alguns dels temes abordats en les últimes edicions d’aquesta mostra anual de caràcter literari i social que es realitza en el context de la Fira del Llibre de València.

Compartir