Exposició col·lectiva APIV 2022: Saló dels rebutjats

Compartir

Generalment, qualifiquem de rebutjat allò que es considera inútil i per consegüent del que prescindim, excloem o eliminem. Així i tot,  les motivacions per les quals un treball/projecte queda relegat a un futur incert o inexistent són múltiples, subjectives i poden donar peu a infinitat d’interpretacions.

Els rebutjos solen dur-se a terme per agents externs, com puga ser un client, i solen ser causats per motius que van des del purament estètic, econòmic o funcional, fins a qüestions més pròpies de la censura, a causa del caràcter ideològic, polític o la percepció del públic al qual es dirigeix.

Però no solament són els clients els que rebutgen, moltes vegades els motius són propis i naixen de nosaltres mateixes/os. Així, podem rebutjar una idea perquè sembla no ser l’apropiada, perquè no hem sabut com resoldre-la en el seu moment o perquè hem decidit repetir-la per criteris de qualitat i autoexigència. També per motiu d’autocensura, quan no manifestem la nostra vertadera opinió per por de les possibles conseqüències.

En referència a aquell històric saló de París a 1893 on exposaven aquells que no eren oficialment acceptats per l’Acadèmia, des d’APIV pensem que aquesta exposició pot ser una oportunitat per a traure eixos treballs/projectes a la llum i donar-los el final que es mereixen, una sort de catarsi col·lectiva on mostrar allò que es va quedar en un possible i no va arribar a ser.

Es pot mostrar eixe treball en fases intermèdies, com a obra acabada que no va arribar a publicar-se, o fins i tot pot ser una bona ocasió per a finalitzar allò que es va gestar i no vam dur a terme.

BASES DE PARTICIPACIÓ

1. L’objectiu és oferir il·lustracions o historietes que hagen sigut rebutjades o descartades pel motiu que siga, però de les quals estiguem orgullosos/es.

2. Podran participar en esta exposició els i les il·lustradors/es associats/des a APIV que estiguen al corrent del pagament de les seues quotes.

3. Les obres rebudes dins del termini i en la forma escaient s’exposaran físicament a la carpa de la Generalitat Valenciana, a la Fira del Llibre de València de 2022 i podran ser exposades a les diverses itineràncies a altres llocs d’interès cultural o social.

4. Cada il·lustrador/a podrà participar amb una única obra, que pot realitzar-se ex professo o ser reutilitzada de treballs anteriors. El format serà DIN A4 vertical + 3 mm de sang (mesures finals: 216 x 303 mm).

5. La tècnica a utilitzar serà lliure.

6. Les imatges hauran de ser enviades en dos arxius: un) en alta qualitat format TIFF o JPG (a màxima qualitat), a 300 ppp de resolució i en quatricomia (CMYK), per a imprimir, i dos) a baixa resolució (72 ppp), en format PNG o JPG i en RGB.

7. Les obres hauran de ser enviades mitjançant el sistema d’enviament d’arxius WeTransfer a expo@apiv.com, indicant a l’assumpte: «REBUTJATS + nom o pseudònim del/la il·lustrador/a».

8. A més de la il·lustració, s’haurà d’adjuntar un arxiu de text que incloga:
– Nom o pseudònim del/la il·lustrador/a o amb el que es vol que s’identifique l’obra.
– Títol de l’obra.
– Correu electrònic (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom a la cartel·la).
– Pàgina web (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom a la cartel·la).
– Breu text explicant el motiu del rebuig (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega en la cartel·la). Tindrà una extensió màxima de 300 caràcters, incloent espais. En el cas s’excedisca, es reserva el dret a reduir/modificar segons el cas.

9. La data límit per a entregar l’obra serà el dilluns 28 de febrer de 2022 a les 00:00h.

10. La participació en esta convocatòria suposa la total acceptació de les bases que la regulen.
 
Bases completes

Compartir