Comunicat: Concurs Dona i Cinema

Compartir

Des d’Apiv desaconsellem participar en concursos que no tracten de manera honesta i respectuosa els professionals de la il·lustració i el seu treball. Com associació és el nostre deure posar de manifest el descontent amb actituds que puguen ser injustes amb el nostre sector.

Recentment vam contactar amb Dona i Cinema per tal de comentar estes qüestions respecte al seu concurs «¡Se buscan artistas!». Malgrat que agraïm que introduïren algun canvi en les seues bases, no podem avalar ni recomanar la participació en aquest concurs, ja que manté un tipus de convocatòria en què els professionals han de desenvolupar ex profeso obres no remunerades per poder eixir premiats. Des d’Apiv recomanem la implementació del model de crida a projecte per tal d’evitar que açò passe.

Al seu torn, la nostra intenció és ser constructius i proactius a l’hora de millorar estes condicions, i és per això que estem treballant en una sèrie de manuals que, tal i com vam fer al Manual del Bon Client, exposen quines són eixes bones pràctiques per les que hem de lluitar totes i tots. Un d’ells és el Manual del Bon Concurs que, malgrat que es tracta d’un document provisional, sí que compta amb totes les claus per proposar un concurs professional i just per tothom. Podeu consultar-lo a continuació.

Esperem que estes ferramentes us ajuden a destriar si esteu davant d’unes bases justes als concursos als que us presenteu i/o que proposeu.

Aprofitem per recordar-vos que, tant a l’Apiv com a la resta d’associacions professionals, estem disponibles per ajudar a definir unes bases que siguen equitatives per a ambdues parts.

Enllaç al Manual del Bon Concurs (Versió Beta)

Compartir