APIV i Las Naves organitzen una jornada sobre bones pràctiques en la il·lustració professional

Compartir

La trobada, que es realitzarà el pròxim 23 d’octubre, és gratuïta i requereix inscripció prèvia

Imatge: Clara-Iris

Conèixer quines obligacions i drets adquireix un client en encarregar un projecte il·lustrat, saber quines són les condicions habituals en les fires i exposicions o comprendre el paper que juguen els agents professionals en el sector de la il·lustració són qüestions que afavoreixen el bon desenvolupament laboral d’il·lustradors i il·lustradores. Per això, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana –APIV ha organitzat amb el centre d’innovació Las Naves una Jornada al voltant de les bones pràctiques en el sector de la il·lustració gràfica professional. La trobada, que es durà a terme de manera presencial en Las Naves el pròxim 23 d’octubre, és de caràcter gratuït, però requereix inscripció prèvia. “Aquesta jornada és una oportunitat per a compartir coneixement i experiències sobre el sector professional de la il·lustració. I també per a relacionar-nos amb altres sectors que compten amb les mateixes pràctiques i inquietuds professionals que els il·lustradors i il·lustradores”, expliquen des d’APIV.

Aquesta Jornada de Bones Pràctiques pren com a base i punt de partida els Manuals APIV, documents breus i didàctics sobre diversos temes relacionats amb la professió de la il·lustració gràfica. Aquesta sèrie de manuals, realitzats per un equip de la pròpia APIV, han comptat amb l’assessorament d’especialistes externs de diferents camps. Elaborats amb un to positiu i col·laboratiu, aquestes guies busquen aportar les claus bàsiques per a un bon acompliment professional en el món de la il·lustració. Així, exposen el paper que exerceix cada actor del sector de la il·lustració gràfica i recorden els deures i obligacions tant de l’agent/organitzador/client com del creador/a.

En el mateix sentit, des de l’associació assenyalen que aquesta trobada pretén mantenir l’esperit presencial dels combois APIV que s’han celebrat en els últims anys: “trobades disteses i horitzontals, on la implicació i participació de tots els assistents és imprescindible per a generar una visió de la professió el més actual i diversa possible”, expliquen. D’aquesta manera, la jornada busca la promoció i difusió de les bones pràctiques en el món de la il·lustració professional com una manera d’afavorir el desenvolupament dels creadors en el mercat laboral.

De les exposicions als agents professionals: xarrades per a radiografiar el sector

En concret, aquesta trobada es dividirà en tres blocs temàtics als quals es podrà assistir de manera independent i que analitzaran diferents aspectes del dia a dia en el camp de la il·lustració professional. Cadascun d’aquests apartats constarà d’una tertúlia en la qual persones vinculades al món de la il·lustració i altres professionals convidats posaran en comú les seues experiències.

El primer apartat de la trobada, que començarà a les 10.00 h del matí, estarà dedicat a l’univers dels esdeveniments relacionats amb els treballs creatius: tallers, fires, exposicions… La sessió serà a càrrec de l’il·lustrador Jesús Cisneros i Mª José Hueso, conservadora del departament d’exposicions del MuVIM.

A continuació, sobre les 12.00 h, arribarà el torn d’abordar els concursos professionals i les crides a projecte, dues qüestions clau en les carreres dels i les professionals de la il·lustració. En aquest cas, els responsables de la xarrada seran María Pradera, directora creativa i dissenyadora de Yinsen Estudio, i l’l’il·lustrador Luis Demano. Ja a la vesprada, al voltant de les 17.00 h, la jornada arribarà a la seua última cita centrant-se en l’univers dels encàrrecs professionals. Sobre aquesta matèria conversaran Sandra López, directora de l’agència Pencil Ilustradores, i Sílvia Casanova, integrant de l’estudi Juárez Casanova.

Pots realitzar la preinscripció en aquest enllaç: https://www.eventbrite.es/e/entradas-jornada-de-bones-practiques-entorn-de-la-illustracio-grafica-185724355547

Compartir