MACHINAMENTUM_Taller d’il·lustració i construcció gràfica d’aparells sonors

Compartir

Amb motiu del Truenorayo Fest, APIV ha organitzat un taller sonogràfic impartit per Clara-Iris Ramos a Las Naves (C/ Joan Verdeguer, 16, València). 30 de setembre de 2017 d’11.00 a 15.00.

El 1650 l’enciclopèdic i científic Athanasius Kircher va dissenyar un òrgan accionat per autòmats. La meravella del funcionament dels òrgans hidràulics i el delicat exercici de la transcripció musical en cilindres estava programada perquè fos tocada automàticament. L’últim segle ens ha regalat a acròbates visuals i anti-luthiers com Jacques Carelman, Jochen Gerner o al Professor Franz de Copenhague.
MACHINAMENTUM és un taller que tracta de ser un experiment gràfic i que abasta alguns camps de la il·lustració, el disseny de ficció i la música experimental.

Aquest taller de 4 hores proposa un exercici per entrenar el pensament visual, en el qual es planteja la conceptualització i el desenvolupament gràfic d’una màquina, instrument musical o aparell sonor a través de la il·lustració. S’aborden temes com la semàntica dels objectes quotidians, la gramàtica de les formes, les possibilitats estructurals d’una il·lustració, l’apropiació de llenguatges expressius o descriptius, o les estratègies de composició gràfica amb matrius de dades.

Dirigit a:
Persones interessades en la il·lustració, la gràfica experimental, la narració visual, la comunicació o la creació musical.
Màxim 15 persones.

Requisits:
No és imprescindible tenir alts coneixements en il·lustració ni en enginyeria aeroespacial.

Inscripcions:
Abans de la realització del taller, els inscrits rebran un correu amb informació sobre els materials necessaris per al seu desenvolupament.

Preu del taller:
10 euros

Bio:
Clara-Iris Ramos (València, 1983) és il·lustradora i grafista. Els seus treballs es poden veure en cobertes de disc, cartells, il·lustració editorial o animació. Forma part dels col·lectius Gutter Fest, La Modesta i L’Automàtica. Des de 2012 treballa com a professora d’il·lustració i edició en Escola Massana.

Col·labora Pinturas La Pajarita

INSCRIPCIÓ: https://goo.gl/forms/69Cj6mOlHUXtFhYX2

Compartir