Generalment, qualifiquem de rebutjat allò que es considera inútil i, consegüentment, en prescindim, l’excloem o l’eliminem. Així i tot, les motivacions per les quals un projecte queda relegat a un futur incert o inexistent són múltiples, subjectives i poden donar peu a infinitat d’interpretacions.
Els rebutjos solen dur-se a terme per agents externs, com puga ser un client, i solen ser causats per motius que van des del purament estètic, econòmic o funcional, fins a qüestions més pròpies de la censura a causa del caràcter ideològic, polític o la percepció del públic al qual es dirigeix.
Però no solament són els clients els que rebutgen, moltes vegades els motius són propis i naixen de nosaltres mateixes/os. Així, podem rebutjar una idea perquè sembla no ser l’apropiada, perquè no hem sabut com resoldre-la en el seu moment o perquè hem decidit repetir-la per criteris de qualitat i autoexigència. També per motiu d’autocensura, quan no manifestem la nostra vertadera opinió per por de les possibles conseqüències.
En referència a aquell històric Salon des Refusés de París de 1893 on exposaven aquells que no eren oficialment acceptats per l’Acadèmia, des d’APIV pensem que aquesta exposició pot ser una oportunitat per a traure eixos treballs a la llum i donar-los el final que es mereixen. 72 il·lustracions dels nostres socis i sòcies que, en una sort de catarsi col·lectiva, mostren allò que es va quedar en un possible i no va arribar a ser.
L’exposició estarà oberta en la 57 Fira del Llibre de València del 28 d’abril al 8 de maig. Farem una inauguració el dissabte 30 a les 13.30h.